FAQ
Velkommen til spørgsmålssiden - en kort sammenlægning af svar på spørgsmål, som vi har fået efterhånden og som vi håber kan svare på de mest presserende spørgsmål. Ellers bruger du bare boksen ovenfor og stiller dig spørgsmål til os via email.
Disse tre sætninger udtrykker konkret hvad vi står for og du kan finde dem på vores flyers og vores valgprogram:
- Vores fælles udfordringer skal løses i fællesskab
- Den grønne økonomi skal drives i fællesskab
- Borgeren i centrum i et demokratisk Europa.
- Volt Europa er det første pan-europæiske parti. I stedet for nationale partier alene forankret i nationale problematikker, så søger vi at se udover vores grænser og se på, hvordan vi kan gøre Europa bedre ved mere samarbejde på tværs af grænser. Vi mener at det kræver en bedre struktur og derfor mener vi at et paneuropæisk politisk parti, der er lokalt forankret, besvarer behovet for mere samarbejde.
- Volt er ikke et transnationalt parti, hvor kandidater fra ét land stiller op lokalt i andre lande. Vi er lokalt forankret med en stærk, fælles politisk dagsorden
- Paneuropæisk politik på borgerplan er nødvendigt, for at skabe bedre sammenhæng i Europa.
- Med udgangspunkt i de seks grundlæggende europæiske værdier, videnskabelig metode og erfaringer, så søger vi at løse de problemer, vi står overfor. Sådan samarbejder vi på tværs af grænser og skaber sammenhæng, fordi vi har et fælles fokusområde og et solidt, fælles værdigrundlag.
- Politik bliver foreslået og udviklet af Volts egne medlemmer og i samspil med tænketanke, professionelle, borgere og forskning på området. Vi ønsker at se politik udviklet i fællesskab med repræsentanter på tværs af grænser, så vi kan få et rigt perspektiv på vores udfordringer og løsninger. Jo bredere inklusion i udviklingen, jo mere støtte i implementeringen.
- Volts politik bliver også vedtaget ved afstemning af Volts medlemmer ved årlige eller halvårlige politik-forsamlinger. En intern politikdiskussion løber foran og her bliver det muligt for medlemmer at komme med forslag og gøre forslaget bedre.
- I takt med at vi bliver klogere, så udvikler vores politik sig også.
Ja, der er brug for nye partier!
Der er brug for nye politiske stemmer, når dagsordener ændrer sig og når borgere ikke høres. Den demokratiske samtale i Danmark kan virke som et lukket land med en høj spærregrænse for demokratisk deltagelse til folketings- og europaparlamentsvalg.
Derfor er det nødvendigt at politik ikke bare er for nogle få udvalgte, men for os alle sammen.
Og skal vi forandre samfundet, så skal vi være flere om opgaven og gøre det i fællesskab!
Volt har derfor heller ikke noget Ungdomsparti - alle vores medlemmer er del af Volt Europa, så man kan være med til at påvirke Volts udvikling fra dag ét. Volt er det første ...
- ... Europaparti i Danmark med en vision for Danmark i Europa;
- ... parti, hvor visionen er, at du skal kunne stemme Volt uanset hvor du er i Europa;
- ... parti, der tager et friskt opgør med topstyringen i dansk politik og inkludererer borgere hver dag, ikke bare op til valg;
- ... parti, der tager et opgør med nationalismen i dansk politik;
- ... parti, der sagtens kan tale om et føderalt Europa.
Kimen til Volt blev sået af italienske Andrea Venzon, franske Colombe Cahen-Salvador og tyske Damian Boeselager allerede i 2016. Brexit, Trump og tendenserne i 2016 var ikke til at overse, men da de søgte efter et parti, som kunne tage kampen op kom de til den samme konklusion: Der var ikke noget ægte europæisk parti!
Med Trumps indsættelse i januar 2017 var undertonen både fascistisk og nationalistisk og med et kig tilbage på Europa stod det klart, at Europa kunne gå samme vej, hvis der ikke blev gjort noget!
Svaret var dog ikke endnu et nationalt parti - men i paneuropæisk parti!
Så, på Brexit dag d. 29. marts 2017 da artikel 50 blev udløst var Volt kun en Facebook-side og en håndfuld personer, som var klar til at tage chancen.
Idag har Volt Europa partier i 16 europæiske lande, har etableret juridisk status i Belgien og folk fra hele verden kan melde sig ind i Volt Europa som almindeligt medlem, stemme på politik, der gælder for hele Europa og skabe den forandring både lokalt og europæisk, som man ønsker.
Volt er ikke et forkortelse. Volt er den internationale enhed for måling af elektrisk potentiale. Vi valgte dette navn for at bringe nye energier til Europa og fordi det repræsenterer vores energiske og effektive team. Til dels, det internationale ord gør det muligt for at os at bruge det samme ord på tværs af Europa,
Vi er indtil videre en frivillig organisation, men vores mål er at blive mere professionelle så vi kan købe folk fri til at gøre dét, der driver dem: Europæisk politik!
Hvert nationalt parti donerer en procentdel af medlemsgebyrer til Volt Europa årligt og Volt Europa
Du kan støtte Volt Europa i sin helhed via vores hovedside: https://www.volteuropa.org/donate
Derudover har vi ofte lokale Fundraiser kampagner for at støtte valgkampagner og her i Danmark kan man donere direkte! Med små midler kan man komme langt - hvis du synes vi her i Danmark har brug for et ægte europæisk parti, så tager vi imod donationer via Mobilepay.
Nej, som en pan-europæisk bevægelse vil vi være tilstede og stille op til valg i hvert europæisk land. Vi har afdelinger i Norge, Schweiz og Albanien og vi har en Volt Abroad facebook-side for alle dem, som bor udenfor Europa, men som ønsker et europæisk parti at stemme på.
Med en vælgerstøtte giver du os en ekstra mulighed for at stille op til folketings- og europaparlamentsvalg. Det betyder ikke du skal stemme på os til et valg, men du støtter at vi må komme på stemmesedlen.
Du kommer igang med en vælgererklæring her.
Du skal stemme på Volt, hvis ...
- ... Volt repræsenterer DIG
- ... du vil have mere Danmark i Europa
- ... du vil have politikere med visioner og et internationalt udsyn
- ... du vil have bedre kontakt til dine folkevalgte
- ... du vil have politik med hold i videnskab og bedste erfaringer
- ... du ønsker et mere internationalt Danmark
Der er masser af årsager til at folk stemmer - vil du inspirere andre?
Del et Tweet og sig hvorfor du synes Volt skal på stemmesedlen!
Nej. Vi indgår dog valgkampsalliancer med ligesindede så vi ikke deler stemmer unødigt. Vi er pragmatiske overfor vores oveordnede målsætning om mere Europa i europæisk politik.