Europæiske Folkemøde 2022

Europæiske Folkemøde 2022

25. aug. 2022, 06.00 UTC - 28. aug. 2022, 13.00 UTC
Mariager, DK
Mariager 2022 tent

Europæiske
Folkemøde

Mariager, Danmark - 25-28 august 2022

Volt Europa-teltet var et åbent menneskeligt europæisk bibliotek, hvor vi præsenterer og diskuterer vores politikker, vores ambitioner for Europa, hvad det vil sige at være et føderalt parti i en tid med stigende nationalisme, og hvordan vi mener at tackle vores fælles udfordringer og ændre politik. Det var en fantastisk oplevelse at stå i teltet og møde mennesker fra Mariager og resten af Europa.

Debate SoMe

^

Mange europæiske lande ønsker at blive medlem af Den Europæiske Union. Kan EU forventes at blive udvidet løbende, og er der en grænse for antallet af lande og kulturer i EU? Hvad er grænserne for den geografiske integration? Middelhavet? Mellemøsten? Uralbjergene?

Debatten fandt sted på demokratiscenen.

Er en føderation vejen frem?

^

I konklusionerne fra konferencen om Europas fremtid er der mange ideer om, hvordan EU kan blive en føderation og have et politisk system, der tillader hurtigere beslutningstagning og mindre indflydelse til medlemslandene. Er det vejen frem for EU?

Debatten fandt sted på demokratiscenen.

Hvad er de næste skridt hen imod at sikre demokratiet i EU-institutionerne?

^

Er det demokratiske underskud så slemt, som det fremstår i nogle medier? Det er kun Europa-Parlamentet, hvor der er direkte demokrati, får vi at vide. Men er det virkelig tilfældet, eller har vi som borgere andre direkte måder at påvirke EU-institutionerne på. Hvilke fremskridt ser vi fra EU-institutionerne med hensyn til at være mere demokratiske?


Debatten fandt sted på demokratiscenen.

Arbejder på at opbygge et europæisk fællesskab

^

Volt Europa er det første paneuropæiske politiske parti og står over for en række nye politiske og organisatoriske udfordringer. Hvordan fungerer paneuropæisk politik i det daglige, hvilke værdier er iboende i bevægelsen, og hvordan kan borgere i hele Europa faktisk skabe løsninger sammen?

Debatmøde ledet af Anouk Ooms, member of Volt Europa Board

Europas fremtidige forsvar set fra Tysklands og Danmarks perspektiv

^

Danmark stemte Ja til at fjerne Forsvaretsforbeholdet den 1. juni. Tyskland har besluttet at øge sine investeringer i forsvaret og opgiver årtiers pacifistiske politik.
Hvordan ser Volt på Europas militære fremtid, og hvordan er debatten gået i de respektive lande?

Debattører: Alexander Nielsen, co-president of Volt Danmark and Fabian Gaukel, assistant to the Board of Volt Baden-Württemberg, Germany

Bliver det for varmt til fly? Fremtiden for flyindustrien i lyset af hurtige tog og stigende temperaturer.

^

Ifølge Our World in Data tegner flyindustrien sig for ca. 12 % af de globale transportemissioner (transport står for 24 % af de globale emissioner), men er stadig en populær transportmetode. Igangværende strejker fra flypersonale både på jorden og i luften synes at tyde på et behov for at reformere flyindustrien.

Foredrag og debat ledet af Pedro Castro, member of Volt Portugal and 20 year consultant for the airline industry.

Volt deltager i Political Festival of Europe, hvor vi glæder os til at invitere dig til en quiz i vores telt!

^

QUIZ - Europæisk quiz - hvad ved du FAKTISK om europæiske anliggender?
Tag quizzen og vind præmier og hæder.

Europæisk demokrati fra et portugisisk perspektiv

^

Med fremkomsten af den yderste højrefløj, portugisisk forbindelse til Europa via Iberia og den fornuftige politik, vi ser komme ud af Portugal. Behovet for at adressere højreorienteret politik er reelt.

Foredrag og debat med Duarte Costa, co-president of Volt Portugal and recent Pan European candidate in the national elections in Portugal.

Cybermobning: Hvordan kan vi stoppe det?

^

Et projekt af Forum for International Cooperation (FIC) Det hastigt udviklende fænomen cybermobning - mobning gennem sociale medier, beskedplatforme, spilleplatforme osv. - er et alvorligt problem. 33 procent af unge over hele kloden oplever mobning online, og europæiske lande, hvor børn er den største risiko for seksuel udnyttelse og skadeligt materiale online, omfatter Danmark, Finland, Holland og Norge. Men hvad kan man gøre for at stoppe det, og hvad er den bedste praksis? I dialog med unge i hele EU gennemførte FIC et projekt, der sigtede på bedste praksis for identitet. Nysgerrig efter at vide mere? Deltag i en dialog om dette alarmerende problem.

Humanisering af den tyske energikrise

^

Sydtyskland står over for betydelige energiudfordringer og Fabian åbner op om tingenes tilstand og den type energidiskussioner, der er fremherskende, den type løsninger, der foreslås, og hvordan Volt kan imødekomme borgernes bekymringer.

Foredrag og debat ledet af Fabian Gaukel, assistant to the Board of Volt Baden-Württemberg, Germany