Women. Life. Freedom.

Volt står for menneskerettigheder, lighed og frihed!

YouTube: Volt støtter Irans kvinder! Kvinde Liv Frihed Women, Life, Freedom!

Dette kan DU gøre!

Hvis du vil hjælpe Irans befolkning, kan du gøre følgende:
Del alle de ting, som du ser dine iranske venner skrive om. Det overvældende flertal af os i diasporaen har familie og venner, der stadig befinder sig i Iran, og vi får førstehåndsberetninger og videoer om, hvad der foregår.

Regeringens taktik er at lukke vores stærkt kvalte internettjeneste, hvilket er det, de gør, når der opstår masseprotester i Iran. Det er fordi de ikke ønsker, at verden skal se, hvad der foregår, og fordi de ønsker at kunne slagte deres borgere ustraffet.

Sidste gang det skete var under det, der blev kaldt "Aban"-protesten i november 2019. Dengang lukkede regeringen internettet ned og myrdede brutalt 1500 mennesker, som vi kender til.
Du har måske ikke engang hørt om dette, så det, de gjorde, var effektivt. Den Islamiske Republik regner med, at du bare klikker forbi alting og er ligeglad. Vi beder dig om at klikke på vores indlæg og dele det.

Vi får alle beskeder fra folk i Iran, der beder os om at fortsætte med at forstærke deres stemmer, fordi de føler, at de ikke bliver hørt. Brug venligst alle de hashtags, som vi bruger:

#MahsaAmini
#IranRevolution
#OpIran
#WomanLifeFreedom

Tag nyhedsmedierne. Tag dine yndlingskendisser. Støt Irans befolkning, som kæmper for deres grundlæggende menneskerettigheder.

Woman standing in the middle of the demonstration, cutting off her hair in protest

SønderborgNyt
Det er Danmarks Europaparti, som stod bag demonstrationen, hvor omkring 80 mennesker deltog. Europæisk Ungdom og VOLT, som gerne vil vælges ind i EU-Parlamentet, mener, at politikere skal løse vores problemer, ikke skabe dem og de mener, vi skal hjælpe hinanden og skabe stærke fællesskaber – på tværs af grænser.

“Vi demonstrerer for frihed og for demokrati i Iran, hvor styret har både mishandlet og slået mange kvinder ihjel”, sagde en kvinde med iransk baggrund. Tydeligt berørt nævnte hun navnene på en del af dem og fortalte også om de navngivne ofre blev mishandlet eller dræbt.

Tale ved Iran protesten

Sønderborg, søndag 20 november 2022

^

Først og fremmest vil jeg gerne på vegne af alle iranere takke jer alle for at være kommet for at støtte kvinder i Iran.
Jeg vil gerne takke Volt, Silba og Europæisk Ungdom Syd for at have organiseret dette arrangement i solidaritet med iranerne. Det betyder meget for os.

Vi er samlet her i solidaritet med iranerne, og jeg er sikker på, at I gerne vil vide mere om, hvad der foregår i Iran. Der er nogle nyheder her og der, men fuld dækning, der afspejler revolutionens omfang, er ikke mulig af mange årsager.
Iranerne har levet under et undertrykkende, morderisk, religiøst diktatur i 43 år.

Siden 1980 har den islamiske republik indført obligatorisk hijab for alle kvinder i Iran uanset nationalitet eller religion. Kvinder, der nægter at bære den obligatoriske hijab, kan blive forfulgt, arresteret, slået, voldtaget eller myrdet.

Den obligatoriske hijab er en af de vigtigste søjler i dette regime, og at være imod den obligatoriske hijab er det samme som at være imod den islamiske republik.

Mahsa/Jina Amini, en 22-årig pige, som var i moralpolitiets varetægt i næsten tre timer, blev slået så brutalt, at hun gik i koma og døde tre dage senere, den 16. september.
Hendes død har forårsaget en voldsom opstand i hele Iran i et omfang, som aldrig er set før. Selv om medierne viser bevægelsen som en fredelig protest for reformer, har iranerne klart erklæret, at de kræver et regimeskifte siden dag et.
Iranere over hele verden har fået nok af dette sataniske regime, og de ønsker, at Mullas bliver stillet for retten for fire årtiers undertrykkelse, verdensomspændende isolation, uretfærdighed, korruption og hemmelige aftaler både nationalt og internationalt.

Det er over 63 dage siden, at iranere over hele landet bogstaveligt talt kæmper med tomme hænder på gaden mod et af de værste religiøse diktaturer i nutiden. Iranerne kæmper for deres frihed, deres værdighed, deres land og for et fredeligt samarbejde på verdensplan.
Vi ønsker ikke, at Den Islamiske Republik skal være vores repræsentanter. Denne revolution handler ikke om Hijab, den handler om valgfrihed det handler om at have grundlæggende menneskerettigheder.
Ved du det?

"I Iran må kvinder ikke få et pas uden tilladelse fra deres mandlige værge, som er vores far for dem, der ikke er gift, og vores ægtemænd, når vi bliver gift. Mange kvindelige eliteatleter har mistet muligheden for at deltage i mange sportsbegivenheder, fordi de latterligt nok ikke har fået tilladelse til at rejse.

 • Kvinder må ikke danse i offentligheden.
 • Kvinders stemmer må ikke høres synge. Kvinder må ikke cykle.
 • Kvinder må ikke gå ind på stadioner for at støtte vores landshold.
 • I Iran skal kvinder have tilladelse fra deres mandlige værger for at rejse, studere, blive gift, blive skilt og meget mere.
 • Kvinder har ikke lov til at blive dommere. Kvinder får ikke forældremyndigheden over egne børn i tilfælde af skilsmisse.

Den Islamiske Republik i Iran er imod menneskerettigheder og valgfrihed, og derfor er LGBTQ+ meningsløst for dem. Regimet i Iran har ikke den mentale kapacitet til at forstå det faktum om at respektere folks seksuelle orientering.

Lige nu er der to kendte personer fra LGBTQ+-miljøet, som sidder på dødsgangen, blot på grund af deres valg. Når det drejer sig om LGBTQ+-samfundet, viser Den Islamiske Republik i Iran sin værste opførsel, og de gør det næsten uden mediedækning.

Hvad der sker lige nu i Iran:

Iran gennemgår den eneste kendte kvindeledende revolution nogensinde.

Kvinderne brænder deres tørklæder for at sende et budskab om, at de ikke længere vil leve med den obligatoriske hijab. De vil ikke tillade, at nogen bestemmer for dem.

Iranske kvinder brænder deres tørklæder og siger; vores budskab er klart, vi vil ikke leve endnu en dag under dette regime, og vi vil heller ikke adlyde deres forældede regler.

Kvinderne danser og synger foran de pistoler, der peger på dem, og kuglerne regner på dem fra Mullas agenter, men de er ikke bange længere. Iranerne ofrer deres liv, fordi de ved, at verden er et bedre sted uden dette regime.

Kvinder og mænd i hele Iran kæmper side om side, hånd i hånd, for at sætte en stopper for et barnemorderisk regime, der kidnapper, dræber og slår dem i gaderne eller voldtager, torturerer og slår dem i fængslerne.

Regimets styrker har endda angrebet flere pigegymnasier, arresteret og slået nogle af de piger ihjel, som nægtede at bære hijab og adlyde deres ordrer.

Straf til demonstranterne
Fra den 17. september til en 15. november var det samlede dødstal for demonstranter, der blev dræbt af det islamiske regime, 348, herunder 52 børn på helt ned til 8 år.

Mere end 15 000 mennesker blev arresteret af IRGC. Den 11. november opfordrede 227 medlemmer ud af de 290 parlamentsmedlemmer i Iran retsvæsenet til at afsige dødsdomme over personer, der var blevet arresteret under den igangværende opstand. De ønsker at henrette uskyldige demonstranter, hvis slogan er Kvinde, liv, frihed.

Verden må stoppe denne terrorhandling.

Ironisk nok dræber det islamiske regime uskyldige demonstranter for #MahsaAminis død af moralpolitiet for at overbevise resten af verden om, at de ikke har dræbt Mahsa.

Vi er bekymrede for, at livet for mange samvittighedsfanger, herunder, men ikke begrænset til, politiske fanger, borgerlige aktivister, kunstnere, rappere og dobbeltborgere, der holdes i dette fængsel og andre fængsler i hele Iran, er i stor fare.

Hvad vi ønsker:

Fra verden
Iranerne er på gaden for at gøre op med dette barbariske regime, der kaldes Den Islamiske Republik Iran. Iranerne sætter bogstaveligt talt deres liv i fare og beder verden om ikke at støtte dette regime.

Folk i Iran siger: "Vi beder jer ikke om at komme og redde os, vi beder jer om at holde op med at give hånd til vores mordere".

Det er på tide, at alle kvinder og mænd i hele verden marcherer i solidaritet med de iranske kvinder, der bliver dræbt for at sige NEJ til kønsapartheid. Demonstranter er blevet dømt til døden for at have sunget: "Kvinde liv frihed".

Forestil dig det:
"Et frit og demokratisk Iran ville gøre verden til et bedre og mere sikkert sted.

Mellemøsten, som aldrig har været i fred, kunne endelig opleve det.
Kære civiliserede verden: Er I klar til et Iran uden det barbariske regime, der kaldes "Den Islamiske Republik"?
Er I klar til et nyt Iran, der støtter fred i verden? Et sekulært Iran?

Så støt det iranske folk.

Del nyhederne og videoerne, øg bevidstheden, og tal med dine venner og repræsentanter om, hvad der sker i Iran lige nu.
Bliv ikke "Iran-træt". Vi opfordrede folk i hele verden til at gå på gaden for kvinderne i Iran. "Min krop, mit valg" handler om kvinder ALLE steder! Gå på gaden. Det er ikke svært."

Hvad vi ønsker:
Fra Danmark

Danmark er blandt de førende lande inden for menneskerettigheder, frihed og kvinders rettigheder, derfor kræver vi iranere, at Danmark skal:

 • Tilbagekalde Danmarks ambassadør fra Teheran
 • Udpege IRGC som en terrororganisation & presse EU til at gøre det samme
 • Udvise IRI-diplomater
 • Bryde alle diplomatiske forbindelser med Den Islamiske Republik i Iran
 • Indkalde et møde med en delegation fra oppositionen
 • Kraftigt og utvetydigt kræve løsladelse af alle samvittighedsfanger i Iran.

Tusind tak.

For et frit IRAN, for fred

For WOMEN LIFE FREEDOM

Billeder af Robert Alexander MELSEN

Iran protest Sønderborg 2022
Iran protest Sønderborg 2022 2
Iran protest Sønderborg 2022 march
Iran protest Sønderborg 2022 children
Iran protest Sønderborg 2022
Iran protest Sønderborg 2022 cutting hair