#EuropeCares initiativet

Donér din tid og dine evner og hjælp med at skaffe ansigtsmasker til flygtningene på Lesbos.

Siden Danmark lukkede ned for snart to måneder siden har vores liv ændret sig. Vi følger de fysiske distanceringsregler - ikke bare for at beskytte os selv, men dem omkring os.

Selvom dette bestemt er en udfordring for os alle, må vi samtidig huske på hvor privilegerede vi er - vi kan fortsætte med at arbejde hjemmefra, og skulle vi blive syge vil vi blive behandlet på den bedst mulige måde. Det er ikke alle, der har råd til sådan luksus eller garanteres ordentlig medicinsk behandling.

I øjeblikket er der over 40.000 flygtninge på de græske øer. De bor i overfyldte lejre med meget begrænsede faciliteter. Mange af dem er svækket af deres dårlige levevilkår og manglen på medicin og hygiejne gør dem særlig sårbare over for et udbrud af Covid-19.

Mens en evakuering burde have fundet sted for længe siden, er det bedste, vi kan gøre nu, at yde støtte ved at skabe opmærksomhed, sende medicin og personligt beskyttelsesudstyr. Derfor gik et par Volt-medlemmer sammen med foreninger, der allerede arbejder i lejrene og lancerede #Europecares-initiativet.

Målet med #Europecares er at mobilisere så mange mennesker i Europa som muligt til at indsamle og donere masker, ansigtsskærme og desinfektionsmiddel, som der er så desperat behov for i lejrene lige nu.
Vi samler maskerne og andre forsyninger og sender dem derhen, hvor der er størst behov - de vil blive fordelt blandt flygtninge og frivillige for at hjælpe med forebyggelse og forhindring af spredning af coronavirus.

Det er når vores nationale ledere fejler, at vi som europæiske borgere er nødt til at tage et standpunkt for hvad der er rigtigt. De burde have været evakueret. De skal beskyttes. Vi ønsker at vise, at #EuropeCares og at vi ikke ønsker at lade nogle stå alene.

Overalt på kontinentet er mange frivillige allerede begyndt at sy masker og indsamle forsyninger.

Hvis du vil hjælpe fra Danmark ved at donere, sy eller bare sprede ordet, kan du besøge www.europecares.org og finde ud af, hvad du kan gøre!