Siden 1997 er Danmark blevet påbudt at oprette en handlingsplan mod racisme. Vi mangler én.

Anti-racism commission publishes reports on Denmark, Monaco and Estonia.

I år er det 25 år siden Danmark første gang fik at vide, at den polariserende politiske debat var ødelæggende og en handlingsplan imod racisme skulle udvikles. Vi får stadig påbud om den handlingsplan.

Det betyder at en hel generation er vokset op i et land, hvor racisme og en polariserende debat er hverdag og dét har vi ikke brug for i fremtiden. Vi har brug for fællesskab til at løse de store udfordringer, vi står overfor.

I 2020 konkluderede antropolog David Sausdal fra Københavns Universitet, at man KAN gøre noget i forhold til uddannelse:

"Løsningen på problemet ligger derfor i stedet i, først, at indrømme, at der er en udfordring, dernæst i at forstå, at løsningen findes i praktikken mere end i højtflyvende principper. Som min forskning i politiets profileringsmetoder har vist mig, ligger modgiften nemlig i, at man, i stedet for at nægte betjente muligheden for at kigge efter etnicitet, skal dygtiggøre dem i at kigge efter mere end det - og derved også oplære betjente i de mange situationer, hvor etnicitet ikke er relevant."

Unsupported Embed https://samf.ku.dk/presse/kronikker-og-debat/bruger-dansk-politi-raceprofilering/

I 2020 stod Volt Europa for 3 roundtables om Racisme i Europa og de er værd at gense!