Lokalpolitik

At dele de bedste ideer betyder både at kigge udad til andre og kigge indad og se, hvad vi kan dele ud af. Sådan skaber vi en ny form for politik og et stærkere Europa.

Vi er et europæisk parti med stærk lokal forankring og vi mener at 21. århundredes politik skal baseres på videnskab og bedste ideer, ikke ideologier.

Vi styrker den lokale debat

^

Forny lokalpolitik med en ny europæisk tilgang

Europæerne i Amsterdam, Flensborg, Bukarest, Barcelona og dit lokalområde bliver stadig mere forbundne gennem den nyeste teknologi, og det er tid til at mødes og tackle deres fælles udfordringer på en ny, innovativ og konstruktiv måde. Lad os sammen skabe fremtidens europæiske kommuner og byer:

  • Folkevalgte rundt om i Europa venter på at opdage nye best practices fra dit lokalsamfund og på at dele deres seneste resultater. Lad dem ikke vente - bliv involveret i dag!
  • Med vores fælles Volt-værdier og ved at lytte til videnskaben anvender vi de nyeste innovationer med det fælles bedste, menneskers velbefindende og en blomstrende natur som mål
  • Planeten forandrer sig radikalt rundt om vores kontinent. Kun ved at arbejde sammen i Europa kan vi forblive relevante og gøre Europa til et stærkt demokrati
Tübingen / Reutlingen Header

Lokalvalg på Frederiksberg 2021

DANMARKS FØRSTE PANEUROPÆISKE VALGKAMPAGNE

Volt stillede op til kommunalvalget på Frederiksberg i 2021. Vi stillede op som en del af den "grønne koallition", der vandt valget og endte mere end 100 års konservativt styre. Stemmerne var ikke nok til at vores kandidater blev valgt ind, men var med til at skabe forandringer. Det var Danmarks første paneuropæoiske valgkampagne med Voltere fra hele Europa, der kom og bidrog til vores kampagne.

Candidates Kathrine Matheiu

VALGPROGRAM

Nedenunder kan du læse et uddrag af vores valgprogram.

Borgerinddragelse

I Volt er borgerinddragelse det vigtigste for demokratisk udvikling. Fordi vores samfund står overfor mægtige udfordringer, så er det nu vi skal sikre, at alle er med. Vi støtter derfor borgersamlinger og vi støtter gennemsigtighed. Tillid er ikke noget man kræver, men noget man vinder. Det er på tide at støtte op om institutioner såsom Borgerrådgiveren, fjerne Offentlighedsloven og styrke lokale medier.

Global balance

Vi er i et globalt kapløb overfor klimaforandringerne. Så længe vores forbrug strækker sig udover vores grænser, så mener vi i Volt at vi er forpligtet til aktivt at omstille vores hverdag til en grønnere, vedvarende og bæredygtig livsstil. Det bliver svært for vi alle har etableret visse vaner og derfor går Volt stærkt ind for aktiv inddragelse af borgere i diskussioner om fremtidens lokalmiljø.

Social lighed

Der er strukturelle uligheder i samfundet, som vi fortsat bekæmper og her står Volt fast: Diskrimination kan ikke tolereres og vi borgere skal have en fair mulighed for at komme ind på boligmarkedet, på jobmarkedet, adgang til sundhedsløsninger og blive taget alvorligt i sin kamp for retfærdige løsninger.

Læs mere