Social Lighed

Del af Volt Europas 5+1 politiske udfordringer

Volt ønsker et lige samfund, hvor det individuelle potentiale kan frigøres, og her ønsker Volt at gå forrest og tage et større ansvar.

Vi oplever stadig stor diskrimination af mindretal, LGBTIQ+ og adgang til abort er fortsat ulovligt i en håndfuld europæiske lande.

Volt arbejder aktivt for ligestilling og ønsker at lede ved eksempel. Vi skal være mere modige og menneskelige i den måde, som vi arbejder med hjemløshed, misbrug og vold i hjemmet og implementere de løsninger, som vi kan se har en positiv effekt.

YouTube: Social Equality | Volt Europa 5+1 Challenges

Boliger baner vejen

Housing First

^

Boliger er vejen til øget social lighed og vi skal bygge nye typer boliger, der er mindre, mere bæredygtige og mere egnet til diversitet. Venligbolig+ i Frederiksberg kommune er et eksempel på et effektivt partnerskab, der skaber boliger og fællesskab for folk med forskellig baggrund og vi ønsker mere af dette!

Aktiv dødshjælp skal være lovligt

^

Livskvalitet. Selvom vi arbejder hårdt for at kontrollere vores skæbne, muligheder og vores liv generelt, så er vores ret til at ende vores liv på en værdig måde endnu ikke lovligt i Danmark. Vi ønsker at give folk, som ønsker at ende deres liv, retten til at gøre det - udover den mulighed, der allerede er til stede, som giver terminale patienter mulighed for at modtage en dødelig dosis så længe de er ved deres fulde fem og giver tilladelse.

Dette vil være i forlængelse af Behandlingstestamente.

Volt støtter derfor aktiv dødshjælp for voksne, som lever med konstante fysiske eller mentale lidelser, som ikke kan lettes.

SU er en investering i samfundet!

alle lande i Europa burde indføre SU

^
SU Denmark investing future

Der er et fortsat angreb på den danske uddannelsesstøtte - STOP NU!

Vi kommer til løbende at kommentere på de forskellige angreb, der finder sted og samler dem alle ét sted. Det belyser partiers og organisationers støtte, kritik og opportunistiske opfattelse af SU.

Vi mener, at alle lande i Europa burde indføre SU! Lad os sikre at alle unge mennesker er i bedre stand til at forme deres egen skæbne.

Yderligere information om SU

Hvordan kan vi yderligere opnå større Social Lighed?

  • Mere vejledning i skoler og ungdomsuddannnelser med fokus på selvværd, personlig udvikling og mentalt helbred
  • Total forbud mod konverteringsterapi overfor medlemmer af LGBTIQ-samfundet
  • Vi støtter både frihed til at dyrke ens religion og friheden til at være fri for religion. Derfor vil vi sidestille ateistiske foreninger med religiøse grupper og gøre det muligt at trække donationer fra i skat og give dem skattefrihed. 
  • Fokus på hjemløshed og følg Bolig Først initiativet, som nærmest af løst hjemløshedsproblemet i Finland. 
  • Støt forbud af annocering af spilleautomater og lån med ågerrenter.
  • Støt samarbejde mellem børne- og seniorinstitutioner og ved at støtte mentorordninger.